Feb 4, 2011

Frumuseţea

- 5 elemente subliminale -


Frumuseţea interioară este ceva care se vede
nu rămâne pe dinăuntru, 
fiind deci exterioară în aceeaşi măsură în care este frumuseţe. 


Oamenilor le plac oamenii care se simt bine, iar o stare favorabilă este întotdeauna vizibilă şi contribuie la aspectul plăcut. Te simţi bine, arăţi mai bine. Există oameni care sunt frumoşi si când sunt trişti, însă la ei e vorba de lipsa încrâncenării, de o tristeţe senină, în toate cazurile. Aşadar, nu există frumuseţe interioară, tot ce e frumos se vede, iar oamenii îşi schimbă aspectul după cum se simt.

Nu există absolut nimic spiritual în asta, ci doar 5 elemente de aspect, exterioare, fireşte, care se schimbă în funcţie de stare. Totuşi, cine doreşte să afişeze acea "frumuseţe interioară" pe care o apreciem atât de mult cu toţii, o poate face pe loc. Condiţia numărul 1 este cunoaşterea elementelor acestei aşa-numite frumuseţi interioare. Condiţia numărul 2 este un strop de self-awareness şi, poate, un scurt exerciţiu.

De asemenea, orice machiaj reuşit trebuie să ţină cont de aceste 5 elemente, pentru că scopul machiajului nu este decât de a le falsifica. Nu poţi falsifica ceea ce nu cunoşti foarte bine.

1. Culoarea feţei - la câtă plăcere poţi rezista

Culoarea feţei, dată de nivelul dilatării capilarelor, nu de bronz. Cu cât ne simţim mai confortabil, cu atât alimentarea cu sânge este mai bună, la nivelul feţei. Doamnele ştiu că roşul în obraji face bine, însă foarte puţine ştiu să-l falsifice prin machiaj, pentru că faţa nu se colorează doar pe alocuri. Or, să mă ierte cinstita faţa dumneavoastră, dar fond de ten + chestie de-aia roşie se potriveşte cu Moş Crăciun, nu cu frumuseţea interioară. Pudra, de asemenea, compromite cu totul aspectul sănătos al unui chip oxigenat, pentru că o faţă de plastic nu e expresivă. Mult mai bun este un uşor masaj al feţei, pentru tonus. Frumuseţea interioară va apărea ca prin minune.

2. Buza inferioară - seninătatea spiritului

Aceeaşi relaxare confortabilă şi plăcută face ca buza de jos să aibă un aspect destins. Dimensiunea şi ridurile buzei inferioare sunt elementele care contează. Lasă moale buza. Verifică apoi în oglindă diferenţa de aspect, care va fi absolut remarcabilă. Doamnele ştiu asta când nu pleacă fără un lip-stick (cel puţin). Culmea e că şi domnii ştiu să fie suspicioşi atunci când rujul e "refăcut" prea des. De ce? Pentru că nimic nu strică rujul mai tare decât crisparea şi ridarea buzei inferioare. Experimenteză şi invers: uită-te în oglindă şi strânge buza, să vezi în ce hal te aduce.

3. Ochii - cât de mult te interesează de mine
Aspectul ochilor e foarte greu de falsificat şi de aici nebunia de a umple cu fard pleoapele. Aspectul de inner-beauty al ochilor e dat, pe de o parte, de dilatarea pupilelor, iar pe de altă parte de nivelul de concentrare a privirii. Dilatarea pupilelor nu poate fi falsificată prea uşor prin voinţă. Dar ghici ce: nici prin machiaj. Se poate totuşi, dacă încerci să aspiri, efectiv, cu privirea persoana sau persoanele cu care comunici. Soarbe-i din ochi! Relaxarea şi plăcerea de a privi sunt importante. Cu cât privirea e mai puţin concentrată, mai de-focusată, cu atât ochii transmit mai multă pace interioară. Prin urmare, cel mai uşor se obţine frumuseţea "din interior" a ochilor privind ca-şi-cum am visa cu ochii deschişi, "prin" interlocutor.

4. Tonusul feţei - lumina lăuntrică

O relaxare prea mare face faţa să se scurgă. Nu vrem asta. Dimpotrivă, ceea ce lumea numeşte lumină sau strălucire a feţei provine din activitatea muşchilor feţei. Ne dorim un chip expresiv, luminos. Aceasta este şmecheria cea mai importantă a frumuseţii interioare şi cel mai uşor de falsificat prin talent actoricesc. Te concentrezi în special asupra mişcărilor expresive ale sprâncenelor şi pomeţilor pentru a transmite vibraţia unei stări de spirit care va fi interpretată de ceilalţi drept căldură a fiinţei tale lăuntrice. Un truc minunat: chicoteala! Formează-ţi o expresie a feţei ca şi cum te-ai abţine să izbucneşti în râs. Cere un pic de exerciţiu, dar vei străluci!Machiajul nu îşi poate propune să suplinească lipsa de tonus a feţei. Liftingul facial, da. Nu e însă mai bine să faci lifting facial natural, zi de zi, în mod natural? Un uşor zâmbet, cu ridicarea aproape insesizabilă a pomeţilor şi sprâncenelor, te umple de viaţă.

5. Respiraţia - sufletul care se vede

O respiraţie profundă e mai sexy decât una superficială, punct. Rolul respiraţiei nu trebuie nicidecum subestimat, la urma urmei ea este expresia directă a sufletului. Înainte de era industrială, pentru toate culturile omeneşti, suflul şi sufletul au însemnat acelaşi lucru. Dumnezeu a dat suflare de viaţă omului. Respiraţia este cea care te însufleţeşte. Respirând adânc şi egal te arăţi inspirat, spre deosebire de expirat. Iar modulaţiile vocii, care reprezintă o jumătate din "frumuseţea interioară" capătă forţă expresivă numai atunci când respiraţia e plină, profundă, intensă. Deşi puţini sunt cei care pot urmări conştient tipul de respiraţie al oamenilor, toată lumea sesizează, subconştient, starea legată de modul în care respiri. În preajma cuiva care te cunoaşte bine e suficient să respiri doar un pic mai repede, mai alert, decât ai face-o normal, ca să provoci o uşoară alarmă de genul: "ce nu-i în regulă cu tine, ce s-a întâmplat?".

Stăpânirea acestor 5 elemente reprezintă nu doar secretul frumuseţii interioare, ci şi modul cel mai simplu de a-ţi schimba starea în care te afli şi, totodată, de a onora, printr-o atitudine frumoasă, prezenţa altor oameni împrejurul tău.