Jun 2, 2011

Extremele se atrag

Oamenii cu adevărat fericiţi sunt cei care nu se tem de nefericire. Dimpotrivă, au o capacitate mai mare decât media de a îndura, de a suporta, de a-şi menţine tonusul şi energia în pofida neplăcerilor. Cu ochii către un ideal mai înalt, ei nu se împiedică de toate mărunţişurile vieţii. Din contră, oamenii nefericiţi găsesc mii de motive mărunte pentru a-şi amplifica disconfortul.

Bogaţii adevăraţi sunt cei care nu se tem de sărăcie. Poate de aceea au avut curajul să rişte. De obicei, au început de la puţin şi ştiu cum e să n-ai, poate tocmai de aceea trăiesc bine pe cât se poate şi îşi îndeamnă copiii să lupte pentru fiecare bănuţ. Pentru săraci, în schimb, sărăcia lor e insuportabilă.

(Am scris „bogaţii adevăraţi” pentru a-i deosebi de mulţi dintre bogaţii cunoscuţi ai României, care nu sunt altceva decât nişte hoţi infecţi, care nu reprezintă nici un model pentru nimeni şi care, dacă ar pierde din puterea şi influenţa de tip mafiot, ar fi distruşi, căci ei nu aduc în lume vreo valoare.)

Oamenii de succes sunt aceia care nu se tem de a fi respinşi, criticaţi, ignoraţi sau înjuraţi. Pentru ei, valoarea lor proprie, atâta câtă are fiecare, e suficientă miză pentru această viaţă, indiferent de ce pot crede alţii. Ei nu vor da înapoi în faţa unor obstacole de opinie, ci îşi vor susţine iniţiativele cu orice preţ, ştiind pe undeva că, pe măsură ce criticile şi respingerile se acumulează, ele cresc probabilitatea viitoarei reuşite.

Nici nu există fericiţi şi nefericiţi, ci doar oameni care rezistă mai mult sau mai puţin la frustrare.

Nu există bogaţi şi săraci, prin natură, ci oameni care rezistă mai bine sau mai rău la presiunile financiare.

Succesul însuşi nu este altceva decât măsura în care oamenii rezistă la opiniile nefavorabile ale celorlalţi, pentru că, dacă fiecare ar merge pe calea lui şi şi-ar găsi menirea, vocaţia, chemarea, atunci nu ar mai avea rost să vorbim de succes, dar am avea o lume mai fericită şi mai bogată.
There was an error in this gadget