Jun 10, 2014

Fericirea se decide duminică seara

Deşi a făcut carieră într-un domeniu eminent din punct de vedere intelectual, niciodată nu i-a plăcut şcoala! De fapt, i-a displăcut atât de mult, încât serile de duminică, atunci când noua săptămână devine ameninţătoare şi inevitabilă, erau pentru el un adevărat coşmar.

Obişnuit de mic copil să muncească şi să-şi câştige proprii bani, ba spălând maşni, ba aranjând grădini sau peluze, ba făcând tot soiul de comisioane, a înţeles din primii ani de şcoală importanţa muncii şi efortului pentru a obţine în viaţă ceva de preţ, dar nu a putut înţelege cu niciun chip importanţa chimiei şi fizicii.

A părăsit şcoala la 16 ani.

În 2010, săptămânalul The Statesman l-a desemnat între primii 50 dintre cei mai influenţi oameni din lume. Într-adevăr, spectacolele inventate de el sunt urmărite în mai multe ţări decât poate ţine minte o persoană normală. Se ocupă de muzică. Are mai multe case decât el însuşi poate ţine minte, dintre care cea din Beverly Hills valorează peste 22 de milioane de dolari.

Acest lucru nu e de mirare, el fiind unul dintre magnaţii din show-bizz, cu o avere estimată la peste 200 de milioane de lire (toate sterline) şi unul dintre puţinii bogaţi care au ştiut să-şi crească activele în perioada crizei financiare. Este un om realizat prin propriile forţe, o celebritate mondială, bărbat încă tânăr, puternic, arătos, filantrop, iubitor de copii şi de animale, necăsătorit, un om al cărui succes s-a decis într-o seară de duminică.


Până la a ajunge să lucreze într-un domeniu care i-a permis să-şi descopere şi să-şi valorifice talentul rar şi fără precedent de a descoperi şi lansa valori de prestigiu în muzică, a avut mai multe îndeletniciri şi locuri de muncă. Părinţii au încercat să-i faciliteze obţinerea unui job respectabil, fără niciun succes însă.

Şi-a găsit drumul singur, credincios acelui jurământ pe care îl făcuse într-o seară de duminică, în care ar fi preferat să fie bolnav decât să trebuiască să meargă a doua zi la şcoală. Şi-a promis atunci că oricând va mai simţi vreodată asta, va părăsi imediat şi necondiţionat acea ocupaţie, indiferent de consecinţe.

X-Factor şi Românii au talent, show-uri ale căror diferite versiuni, alături şi de American Idol, sunt difuzate în peste 70 de ţări, nu ar fi existat astăzi dacă postul de manager la Tesco (supermarket) sau de antreprenor de construcţii i-ar fi dat lui Simon Cowell, în serile de duminică, sentimentul că abia aşteaptă să înceapă o nouă săptămână.

Acum, Simon a trecut testul primilor 20 de ani din industria muzicală, prin calitatea de executiv la casa de discuri Sony şi prin firma lui, Syco, fiind unul dintre oamenii care au format muzica pop modernă. De-a lungul ultimilor 15 ani, a produs vânzări de peste 150 de milioane de albume şi peste 100 de înregistrări ale lui au devenit No. 1! Altul, în locul lui, ar fi aşteptat următorul week-end pentru a se simţi bine.