Mar 23, 2012

FMI (nişte doamne, gen)

Cel puţin când e vorba de dragoste, femeile sunt profesioniste, iar bărbaţii amatori. Cine nu recunoaşte asta, ca femeie, o face cu interes sau modestie, iar ca bărbat, din amatorism, evident.
"I do not wish women to have power over men; but over themselves." (Mary Wollstonecraft Shelley)
Nu m-aş recomanda drept feminist, însă cred că femeilor le lipsesc nişte drepturi chiar şi în lumea civilizată a acestor ani.
Pe de altă parte, din cele mai multe puncte de vedere importante pentru mine, femeile le sunt superioare bărbaţilor, care, în schimb, sunt mai norocoşi.
Deci fără a fi un feminist, le consider pe femei superioare.
Nu pe toate însă, ci pe multe dintre ele.
Superioritatea femeilor poate fi, probabil, "dovedită" în manieră ştiinţifică, religioasă, filozofică sau artistică. Eu prefer o matematică ingenioasă, după cum urmează.
Matematica aflată în spatele superiorităţii femeilor este aceea conform căreia ele, în proporţie de peste jumătate - eu aş spune chiar în majoritate - se combină sub nivelul lor, lucru recunoscut şi de majoritatea bărbaţilor.
Cu alte cuvinte, cele mai multe dintre ele, joacă în ligi superioare. Vorba aia, sofisticate.
Uneori sunt mai deştepte, uneori sunt mai atente, uneori sunt mai frumoase, uneori sunt mai sensibile, dar întotdeauna sufletul lor e mai mare. Şi la fericire, şi la nenorociri.
Femeile sunt mai sincere, cu ele însele, între ele şi cu noi deopotrivă.
Femeile sunt mai bune.
Şi când sunt rele, abia atunci sunt cu adevărat bune.
"I think that maybe if women and children were in charge we would get somewhere." (James Thurber)

Alte argumente? Nu.